Search
Close this search box.

De 10 BESTE brandladders - productvergelijking 2024

Laatst bijgewerkt: 23 okt. 2023

Aandacht! Als je op zoek bent naar de beste producten, zou een brandladder een uitstekende optie zijn. Kies voor een gebruiksvriendelijk en lichtgewicht model waarmee je veilig de hoogte in kan. Maar met zoveel opties waaruit je kunt kiezen, hoe weet je welke brandladder het best bij je past? Om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de top 10 producten die er te krijgen zijn. Je hoeft alleen maar te kiezen en vervolgens kun je zorgeloos naar boven klimmen!

We hebben een brandladder test gedaan om te bepalen welke 10 brandladders als beste scoren. Op deze pagina kan je alles over deze 10 brandladders lezen en hopen we jou te helpen met het vinden van de juiste brandladder voor jezelf. 

 1. brandladder
Inhoudsopgave

Onze 3 favoriete brandladders van 2024

Op basis van onze testcriteria kun je hieronder onze top 3 favoriete brandladders bekijken. Volgens ons zijn dit de beste brandladders van 2024.

1

ATV 500.HSL7 Vluchtladder 7 meter Brandladder.

De ATV 500.HSL7 Vluchtladder is een 7 meter lange, professionele brandladder die is ontworpen om gebruikers te helpen bij het ontsnappen uit situaties met brand of ander gevaar. De ladder is gemaakt van sterk, duurzaam staal dat is behandeld met een antikorrosie coating, waardoor het bestand is tegen schade. Dankzij de stevige constructie en grote draagkracht is de ladder geschikt voor intensief gebruik. De ladder is voorzien van speciale klemmen en een geleidersysteem, waardoor hij gemakkelijk kan worden geïnstalleerd op vensterbanken van maximaal 38 cm. De maximale belasting die de ladder kan dragen is 450 kg, waardoor hij ook geschikt is om meerdere personen tegelijk te vervoeren. Bovendien is de ladder gemakkelijk te vervoeren en op te bergen door het speciale vouwsysteem. De ladder is de ideale oplossing voor professionele brandweerlieden, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veilige manier om te ontsnappen uit gevaarlijke situaties.

2

Brandvluchtladder, 10m alu Reddingsladder, vuurladder, ALU-ladder, breiladder, vluchtladder, multifunctionele ladder.

De Brandvluchtladder is een multifunctionele ladder die bij uitstek geschikt is voor mensen die willen vluchten in geval van brand. De ladder is gemaakt van duurzaam en stevig aluminium en is voorzien van antislip sporten die zorgen voor een stevige grip. De ladder heeft bevestigingshaken waardoor hij eenvoudig te bevestigen is aan balustrades en vensterbanken met een breedte van 15 tot maximaal 33cm. Deze ladder is ideaal voor gebouwen met een verdieping, omdat deze een lengte van 10 meter heeft, en een maximaal toelaatbaar gewicht van 150kg. Ook is de ladder compact en dus eenvoudig op te bergen. De Brandvluchtladder is ideaal voor mensen die willen vluchten in geval van brand, maar ook als reddingsladder, vuurladder, breiladder of multifunctionele ladder te gebruiken.

3

Brandvluchtladder, 20m touw Reddingsladder, vuurladder, ALU-ladder, breiladder, vluchtladder, multifunctionele ladder.

De Brandvluchtladder, 20m touw Reddingsladder, ALU-ladder, vuurladder, breiladder, vluchtladder en multifunctionele ladder biedt de perfecte oplossing voor mensen die snel en veilig willen vluchten in geval van brand in gebouwen met een verdieping. De ladder bestaat uit stevige antislip sporten die zijn gemaakt van duurzaam kunsthars voor maximale stevigheid. Daarnaast wordt het product geleverd met karabijnhaken om te bevestigen aan bijvoorbeeld balustrades en/of relingen. De ladder is 20 meter lang en kan een maximaal toelaatbaar gewicht van liefst 150 kg dragen. Bovendien is de ladder eenvoudig compact op te bergen.

Het vervolg van onze top 10 beste brandladders

Heb je na het bekijken van de top 3 beste brandladders gog geen goede brandladder voor jezelf gevonden? Geen probleem, we hebben namelijk nog 7 brandladders vergeleken om de top 10 compleet te maken. Hopelijk zit jouw ideale brandladder tussen onze nummers 4 t/m 10. Lees snel verder!

Andere reviews:

4

Fire Angel brandladder 4,5m EL-2S-INT.

De Fire Angel brandladder 4,5m EL-2S-INT is een stevige, professionele brandladder die uw veiligheid garandeert. De ladder is gemaakt van sterk aluminium en kan met gemak worden gebruikt in geval van nood, zonder installatie. De ladder is 4,5 meter lang, wat betekent dat je comfortabel kunt vluchten vanuit slaap- en woonkamers die zich op de eerste verdieping bevinden. De Fire Angel brandladder bevat een robuuste en slijtvaste constructie, waardoor deze geschikt is voor intensief gebruik. Bovendien is het systeem uitgerust met een veiligheids- en stabiliteitsvergrendeling om ervoor te zorgen dat de ladder stevig blijft staan, zodat je veilig kunt klimmen en afdalen. Ook is de ladder voorzien van een ingebouwde kabelgoot, waardoor de ladder stevig aan de muur vastzit.

5

Brandvluchtladder, 10m touw Reddingsladder, vuurladder, ALU-ladder, breiladder, vluchtladder, multifunctionele ladder.

De Brandvluchtladder is de perfecte oplossing voor situaties waarin een snelle en veilige vlucht vereist is. De ladder is 10 meter lang en kan een maximaal toelaatbaar gewicht dragen van 150 kg. De sporten, gemaakt van duurzaam kunsthars, zorgen voor extra stevigheid en grip. De ladder wordt geleverd met karabijnhaken waarmee de ladder aan balustrades, relingen of andere structuren kan worden bevestigd. Daarnaast is de ladder ook compact, waardoor de ladder eenvoudig op te bergen is. Met deze multifunctionele ladder ben je verzekerd van een veilige vlucht in geval van brand.

6

ATV 500.HSL5 Vluchtladder 5 meter Brandladder.

De ATV 500.HSL5 vluchtladder is een robuuste ladder die speciaal gemaakt is om de moeilijkste taken aan te kunnen. De ladder heeft een lengte van 5 meter en een breedte van 0,5 meter, waardoor hij ideaal is voor gebruik in kleine ruimtes. De ladder is gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering en is licht van gewicht, zodat u de ladder gemakkelijk kunt verplaatsen. De antislipvoeten en het vergrendelingsmechanisme zorgen voor extra stabiliteit en veiligheid. Het is gemaakt met extra sterke staanders, waardoor de ladder extra stevig is wanneer hij wordt gebruikt. De ladder is ook voorzien van stevige kunststof handgrepen, waardoor hij gemakkelijk te transporteren is. De ladder is ook uitgerust met een verstelbare ontsteking, waarmee u de hoogte kunt aanpassen aan uw behoeften. De ATV 500.HSL5 vluchtladder is een krachtige en veelzijdige ladder die perfect is voor elke situatie.

7

ATV 500.HSL10 Vluchtladder 10 meter Brandladder.

De ATV 500.HSL10 is een betrouwbare brandladder voor alle situaties. Gemaakt van duurzaam staal, is deze ladder sterk genoeg om maximaal 4 personen tegelijk te dragen. De antislip voetstukken garanderen dat u veilig en comfortabel kan vluchten. Met de afstandhouders aan alle zijden, zal de ladder stevig en stabiel blijven staan. De ATV 500.HSL10 is eenvoudig te bedienen. Met de handige handgreep is de ladder makkelijk te openen en te sluiten. De ladder is ook voorzien van een gepatenteerd veiligheidsmechanisme, wat ervoor zorgt dat de ladder automatisch vergrendelt als hij geopend is. Zo blijft de ladder stevig in elkaar terwijl u vlucht. Deze ladder is ook lichtgewicht en gemakkelijk te dragen. Met de ATV 500.HSL10 is het mogelijk om binnen seconden te vluchten in een noodsituatie.

8

Vluchtladder KLETTER-FIX KF-N5 5 meter voor twee verdiepingen.

De vluchtladder KLETTER-FIX KF-N5 5 meter is een compacte en lichtgewicht ladder die geschikt is voor twee verdiepingen. Door het speciale ontwerp is deze ladder sterk en betrouwbaar. De treden zijn gemaakt van aluminium en hebben een antislip profiel, waardoor de ladder veilig en comfortabel in gebruik is. De ladder heeft een hoogte van 5 meter en is uitgerust met een stevige klem voor extra stabiliteit. De ladder is ook eenvoudig te monteren en te demonteren, waardoor het een flexibel brandpreventie middel is. Daarnaast is de ladder ook milieuvriendelijk omdat deze vrij is van giftige stoffen en gemaakt is van duurzame materialen.

9

Hamster Ladder hangbrug houten natuurlijke levende Ladder Hamster trap hangbrug Ladder brug voor Hamster knaagdier.

De Hamster Ladder hangbrug houten natuurlijke levende Ladder Hamster trap hangbrug Ladder brug voor Hamster knaagdier is een unieke en innovatieve manier om uw huisdieren meer plezier te geven. De ladder is gemaakt van metaal en is kneedbaar, waardoor je het naar je eigen wens kunt vormen. De dubbele haken maken het ook mogelijk om het te gebruiken als hangbrug of klimladder. Het houten product is speciaal ontworpen voor kleine knaagdieren zoals hamsters, muizen, gerbils, papegaaien, chinchilla's en andere kleine dieren. Het is een geweldige manier om hun tanden te laten knarsen en eenzaamheid te verminderen. De haken maken het ook gemakkelijk om de ladder in de kooi te hangen. Met deze innovatieve ladder kunnen uw kleine diertjes urenlang plezier beleven!

10

Vluchtladder KLETTER-FIX KF-N12.

De KLETTER-FIX KF-N12 is een innovatief product dat het leven van veel mensen wereldwijd eenvoudiger maakt. De ladder is gemaakt van staalkabel en aluminium treden, waardoor hij duurzaam en brandbestendig is. De ladder is licht en gemakkelijk op te vouwen, waardoor hij overal mee naartoe genomen kan worden. Het is een uitstekend product voor vluchtwegen, brandveiligheid en andere toepassingen waarvoor een betrouwbare en duurzame ladder nodig is. De KLETTER-FIX KF-N12 is een veilige en betrouwbare oplossing voor het bereiken van hoge plaatsen. Het is een compacte, lichtgewicht ladder die eenvoudig op te vouwen en mee te nemen is. De aluminium treden zijn sterk, duurzaam en antislip, wat de veiligheid verhoogt. De ladder is geschikt voor binnen- en buitengebruik, waardoor er meer flexibiliteit en opties worden geboden. Bovendien is de ladder tot wel twaalf meter hoog in te stellen, waardoor hij ook geschikt is voor gebruik op hoge plaatsen.

Tot slot over de beste brandladder vergelijking!

Nu je onze top 10 van de beste brandladders hebt bekeken, adviseren we je om ook altijd zelf de vele verschillende brandladders te vergelijken met elkaar. Onze top 10 geeft een goede weergave van de beste brandladders die op de markt te koop zijn maar wij kunnen andere criteria als belangrijkste vinden dan dat jij zoekt bij het kopen van een brandladder. Dus dus ook altijd nog je eigen onderzoek.

Het is duidelijk dat een brandladder een uitstekende aankoop is. Als je ervoor kiest om er één aan te schaffen, dan weet je zeker dat je geen risico's neemt en veilig bent. Gezien de tien producten die hieronder zijn besproken, kun je je huis optimaal beveiligen en een ongeacht welk model je kiest, er zit vast wel een bij dat jouw behoeften voldoet. Doe wat onderzoek, vergelijk de modellen en kies de beste brandladder die je kunt betalen. Met de juiste voorzorgsmaatregelen blijf je optimaal beschermd en je zult zeker vele jaren plezier hebben van je aankoop.

Dit maakt onze brandladders, vergelijkt de reviews van andere gebruikers en doet uitgebreid onderzoek naar de beste brandladders op de markt. Hierbij wordt rekening met eventuele persoonlijke voorkeuren en het budget van de consument.

Om een zo eerlijk mogelijke top 10 samen te stellen, moeten de brandladders natuurlijk objectief getest worden en onderling worden vergeleken. 

Om een goede beoordeling te maken letten we onder meer op de volgende factoren:

 • Effectiviteit
 • Levensduur
 • Merk
 • Prijs
 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Ervaringen van gebruikers


Door deze factoren mee te nemen en onderling tegen elkaar af te wegen kunnen we de geteste brandladders goed met elkaar vergelijken. We hebben in totaal 10 brandladders getest. De top 3 beste brandladders scoren voor ons het hoogste op bovenstaande criteria en hebben hebben dan ook de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Veelgestelde vragen over de brandladders

We hebben onafhankelijke experts die op basis van objectieve onderzoek en testen de reviews samenstellen. Hierbij worden ze niet beïnvloedt of vergoedt door fabrikanten of merken.

Bij woonartikelengetest.nl verkopen wij zelf geen brandladders. We hebben echter wel de beste webwinkels uitgekozen waar jij de door jou gekozen brandladder kunt kopen. Als je op de “Beste deal” button klikt onderaan de productomschrijving word je automatisch doorgestuurd naar de beste brandladder aanbieding. Hier kun je vervolgens de brandladder kopen.

Op basis van onze testcriteria, is ons testpanel tot de volgende top 3 brandladder gekomen:

 1. ATV 500.HSL7 Vluchtladder 7 meter Brandladder.
 2. Brandvluchtladder, 10m alu Reddingsladder, vuurladder, ALU-ladder, breiladder, vluchtladder, multifunctionele ladder.
 3. Brandvluchtladder, 20m touw Reddingsladder, vuurladder, ALU-ladder, breiladder, vluchtladder, multifunctionele ladder.


Volgens ons scoorden deze drie brandladders het hoogst qua prijs-/kwaliteitverhouding, Wil je ook graag de rest van de brandladders vergelijkingen lezen? Kijk dan hier.

Na het doen van onze brandladder test is ATV 500.HSL7 Vluchtladder 7 meter Brandladder. de best geteste brandladder. De nummer 2 en 3 zijn als volgt: 2: Brandvluchtladder, 10m alu Reddingsladder, vuurladder, ALU-ladder, breiladder, vluchtladder, multifunctionele ladder. 3: Brandvluchtladder, 20m touw Reddingsladder, vuurladder, ALU-ladder, breiladder, vluchtladder, multifunctionele ladder.
Amber
Amber

Hallo allemaal, ik ben Amber en ik ben 40 jaar. Ik ben een interieurontwerpster die recensies schrijft voor woonproducten. Ik heb altijd een passie gehad voor design en werk al meer dan 20 jaar in de branche. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden. Ik ben een toegewijde moeder en echtgenote en ik hou van reizen. Ik ben ook een dierenvriend en heb twee katten genaamd Smokey en Bandit.

Gepubliceerd op: 25 jul. 2022

Disclaimer: We doen onze uiterste best om een goede top 10 brandladders voor je samen te stellen. Er kunnen echter wel nog foutjes op de pagina staan. We zijn niet verantwoordelijk voor de geteste producten en krijgen ook niet betaald van de fabrikanten om bepaalde producten juist wél of juist niet in de lijst te zetten. Op deze pagina linken wij naar Bol.com, hier ontvangen wij een kleine commissie indien het product aangekocht wordt.