De 10 BESTE kookplaten met afzuigingen - productvergelijking 2023

Laatst bijgewerkt: 22 apr. 2023

Iedereen die op zoek is naar een kookplaat met afzuiging wil natuurlijk de beste kiezen. Maar met zoveel verschillende opties kan het lastig zijn om er een uit te kiezen. Daarom hebben we dit artikel samengesteld om je te helpen bij het vinden van de perfecte kookplaat met afzuiging. We hebben de top 10 producten beoordeeld op gebruiksgemak, functionaliteit en waar je ze kunt krijgen. Laat ons eerst de voordelen van een kookplaat met afzuiging bespreken voordat we je meer vertellen over onze lijst.

Ga snel naar onze 10 kookplaat met afzuiging reviews. Lees, vergelijk en kies een goede kookplaat met afzuiging uit!

 1. kookplaat met afzuiging
Inhoudsopgave

Onze 3 favoriete kookplaten met afzuigingen van 2023

Op basis van onze testcriteria kun je hieronder onze top 3 favo kookplaten met afzuigingen bekijken. Volgens ons zijn dit de beste kookplaten met afzuigingen van 2023.

1

AEG Inductiekookplaat | Model CCE84751CB | Inbouw | 83 cm | 4 zones | Geïntegreerde afzuiging.

Met de AEG Inductiekookplaat CCE84751CB heb je een krachtig en duurzaam apparaat in je keuken. De kookplaat heeft een breedte van 83 cm en is voorzien van 4 kookzones. De inductiekookplaat heeft een modern design en is gemakkelijk te bedienen. Het spreekt voor zich dat je met deze kookplaat veelzijdige mogelijkheden hebt. Je kunt verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden en de geïntegreerde afzuiging zorgt ervoor dat je in de keuken geen last hebt van vervelende geurtjes. Het apparaat beschikt ook over verschillende veiligheidsfuncties zoals een kinderslot, een automatische uitschakeling en een oververhittingsbeveiliging. Al deze zaken samen maken de AEG Inductiekookplaat CCE84751CB een uitstekende keuze voor elke keuken.

2

Siemens iQ500 ED711FQ15E Kookplaat met afzuiging.

De Siemens iQ500 ED711FQ15E kookplaat met afzuiging is een veelzijdig en innovatief apparaat. Het is een volledig geïntegreerde kookplaat met afzuiging, gecombineerd met een touchbediening. De zwarte kookplaat heeft een breedte van 70 cm en is uitgerust met twee kookzones van 2200 W en 3600 W. Het apparaat is voorzien van een CE- en VDE-certificering. Met de digitale timer kun je de kooktijd instellen die je nodig hebt. De afzuigkap heeft een maximale capaciteit van 154 m³/uur en is zeer stil met een geluidsniveau van 42 dB. Bovendien heeft de kookplaat een aangesloten lading van 7400 W met een AC-ingangsspanning van 220-240 V en een AC-ingangsfrequentie van 50-60 Hz. De Siemens iQ500 ED711FQ15E kookplaat met afzuiging is een uitstekende keuze voor het koken van uw favoriete gerechten met gemak en stijl.

3

AEG IDE84244IB inductie kookplaat met afzuiging.

De AEG IDE84244IB inductie kookplaat met afzuiging is perfect voor iedereen die een betrouwbare en toch stijlvolle keuken wil. Dit 2-in-1 combinatie van kookplaat en afzuigkap is geschikt voor luchtafvoer en biedt inductiezones met boosterfunctie en de Hob²Hood technologie waarmee je de afzuigkap via het kookveld bedient. De kookplaat heeft een aansluiting van 7500 W en is uitgerust met een professioneel meerlagig aluminium vetfilter, automatische opwarmfunctie en uitschakeling, indicatie voor verzadiging van koolstoffilter en een verlichtings-efficiëntieklasse. De afzuigkracht bedraagt 630 m³/u bij intensief gebruik, 405 m³/u bij max. gebruik en 215 m³/u bij min. gebruik. Daarnaast heeft de AEG IDE84244IB inductie kookplaat met afzuiging een geluidsniveau van 72 dB bij intensief gebruik, 62 dB bij max. gebruik en 48 dB bij min. gebruik. De kookplaat is verkrijgbaar in een zwarte kleur en heeft een inbouwmaat van 210x805x490 mm.

De rest van onze TOP 10 kookplaten met afzuigingen

Nog geen goede match gevonden? No worries, je hebt namelijk nog 7  kookplaten met afzuigingen van ons tegoed.

Hopelijk zit jouw ideale kookplaat met afzuiging in onze nummers 4 t/m 10! Scroll gauw verder!

Andere reviews:

4

Exquisit EKI8092-21 Inductiekookplaat met Afzuiging Inbouw Twee fasen.

De Exquisit EKI8092-21 Inductiekookplaat met Afzuiging Inbouw Twee fasen maakt het koken nog makkelijker en gemakkelijker. Met de krachtige twee-fase afzuiging, kun je vuil en stof uit de lucht verwijderen en de ruimte fris en fris houden. Bovendien heeft de inductiekookplaat 9 verschillende standen en twee bridgezones, waardoor je het kookoppervlak naar wens kunt aanpassen. Bovendien heeft de kookplaat een moderne en slanke vormgeving. De kookplaat heeft een glanzend glazen oppervlak dat eenvoudig te reinigen is. Daarnaast heeft het een energiezuinige bediening die energiebesparend werkt. De timer zorgt ervoor dat je de gerechten precies kunt koken zoals je het wilt. Kortom, de Exquisit EKI8092-21 Inductiekookplaat met Afzuiging Inbouw Twee fasen is perfect voor een modern en geavanceerde keuken.

5

Bosch PIE811B15E inductiekookplaat met afzuiging 80 cm.

De Bosch PIE811B15E inductiekookplaat met afzuiging 80 cm is een uitstekende keuze voor het koken van gerechten met veel smaak. Deze kookplaat is voorzien van de nieuwste inductietechnologie waardoor het energieverbruik wordt verminderd. Hij is ook uitgerust met het TouchControl-systeem, waardoor u gemakkelijk de kookzone kunt selecteren en het vermogen eenvoudig kunt instellen. De afzuiging biedt een maximale luchtcirculatie en het unieke slanke design zorgt voor extra werkruimte. De rechthoekige vorm van de kookplaat is gemakkelijk te reinigen en het geborstelde roestvrijstalen frame voegt een elegante sfeer toe aan het keukenontwerp. De kookplaat heeft ook een verwarmingsontgrendelingsfunctie voor extra veiligheid. Bovendien is de kookplaat voorzien van verschillende kookprogramma's, waaronder een snelkookprogramma en een warmhoudprogramma.

6

FIT BL/A/60 = LUCHTAFVOER Inductiekookplaat met Afzuiging (mbv accessoire geschikt voor RECIRCULATIE).

Fit BL/A/60 is een inductiekookplaat met afzuiging die de perfecte oplossing biedt voor de meest veeleisende keukens. Dit innovatieve apparaat combineert kracht en precisie, waardoor het de perfecte keuze is voor ruimtes waar kookgemak een hoge prioriteit is. Dankzij de geavanceerde technologie is de Fit BL/A/60 in staat om op alle mogelijke manieren te koken, van frituren en koken tot het koken van gerechten met een hoge temperatuur. Het heeft ook een geïntegreerde afzuiging die vuil en geuren effectief verwijdert uit de lucht, waardoor uw keuken altijd fris, schoon en gezond blijft. Daarnaast heeft het een accessoire waarmee het apparaat ook gebruikt kan worden voor recirculatie in plaats van luchtafvoer. Al met al is de Fit BL/A/60 een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kookplaat met afzuiging, zelfs in de meest compacte keukens. Het zal uw keuken een grotere mate van kookgemak en hygiëne bieden, plus een aantal extra functies, zodat u de beste resultaten kunt bereiken.

7

Whirlpool WVH 92 inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging.

De Whirlpool WVH 92 inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging is het perfecte apparaat voor iedereen die kwaliteit en functionaliteit voorop stelt. De moderne inductietechnologie verwarmt de pan en niet de kookplaat, waardoor je energie bespaart en optimale kookresultaten bereikt. De kookplaat heeft 4 inductiezones, waardoor je meerdere pannen tegelijk kunt gebruiken. De intuïtieve schuifregelaar maakt het mogelijk om het apparaat eenvoudig te bedienen. De geïntegreerde afzuiging maakt de kookplaat nog aantrekkelijker met een gemakkelijk schoon te maken design. De Whirlpool WVH 92 inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging is een zeer innovatief apparaat dat je helpt om de meest verfijnde gerechten te creëren. Het heeft een moderne, hoogwaardige look die perfect past in elke keuken en biedt een veilige manier om te koken. Dit apparaat is een must-have voor iedereen die naar een kwalitatief hoogwaardige kookplaat met veel functies zoekt.

8

ONE BL/F/83 = RECIRCULATIE Inductiekookplaat met Afzuiging.

De NikolaTesla ONE BL/F/83 RECIRCULATIEInductiekookplaat met afzuiging is een innovatief product van Elica. De kookplaat is voorzien van sterke lijnen en hoge kwaliteit materiaal, waardoor het onderscheidend design naar voren komt. De kookplaat is uitgerust met de meest geavanceerde technologieën en biedt alle voordelen van een inductiekookplaat, zoals snel koken en een eenvoudige reiniging. Het afzuigsysteem, dat centraal gepositioneerd is, behaalt hoge prestaties op het gebied van afzuiging, geluidsniveau en energie-efficiëntie. Hierdoor is het mogelijk om het afzuigniveau automatisch in te stellen, zodat de gebruiker zich alleen zorgen hoeft te maken over het daadwerkelijke koken. De NikolaTesla is daarnaast beschikbaar in twee varianten, namelijk een afzuig- en filter-uitvoering. De filter-uitvoering is voorzien van een dubbele brug functie, waardoor twee aangrenzende kookzones gecombineerd worden en geschikt is voor gebruik van grote pannen. Met de beschikbare accessoires van Elica is de NikolaTesla eenvoudig te installeren bij elk type keukenplanning. De.

9

Smeg HOBD482D | 83cm kookplaat met afzuiging.

De Smeg HOBD482D is een 83 cm kookplaat met afzuiging die is uitgerust met 4 inductiekookzones met een boosterfunctie. Het apparaat heeft een verdeling in twee multizones, waarvan de rechterzone een maatvoering van 390x210 mm heeft en een vermogen van 2,10 kW/ 3,70 kW, terwijl de linkerzone een maatvoering van 390x210 mm heeft en eveneens een vermogen van 2,10 kW/ 3,70 kW. De verdeling van de linkerzone is verder onderverdeeld in twee multizones met een maatvoering van 190x210 mm en een vermogen van 2,10 kW/ 3,70 kW. Deze Smeg HOBD482D is uitgerust met verschillende technologische innovaties die het koken makkelijker, sneller en veiliger maken. Zo beschikt het apparaat over een warmte-indicatielamp die aangeeft wanneer het oppervlak warm wordt, waardoor u altijd veilig kunt werken. Daarnaast is de kookplaat ook voorzien van een automatische uitschakeling, waardoor het apparaat uitschakelt wanneer er geen gerechten meer op het oppervlak staan. Dit biedt extra veiligheid en gemak voor gebruikers.

10

Senza Nome Thema One UH inductiekookplaat met afzuiging gratis snijplank.

De Thema One UH inductiekookplaat biedt een uitgebreide selectie aan functies en opties. Het heeft een intuitief display waarmee je de temperatuur van de kookzones kunt aanpassen, de timer kunt instellen en de afzuiging kunt bedienen. De kookplaat is uitgerust met vier inductiekookzones die een vermogen tot acht kW leveren. Het inductieoppervlak is gemaakt van kwalitatief gehard glas voor extra duurzaamheid. Naast de inductiekookplaat wordt ook een gratis snijplank geleverd. De snijplank is handig en makkelijk te gebruiken en gemaakt van robuust hout, waardoor het perfect is voor het snijden van voedsel. Het is ook mogelijk om de afzuiging te gebruiken om tegelijkertijd de geur en dampen te verwijderen. De Senza Nome Thema One UH inductiekookplaat met afzuiging en gratis snijplank combineert perfect stijl en functionaliteit. Italianen weten als geen ander dat sfeer en functionaliteit niet tegen elkaar hoeven te strijden. Met de Thema One kun je heerlijk koken, met de beste ingrediënten en de perfecte technologie.

Tot slot over de beste kookplaat met afzuiging vergelijking!

Het uitzoeken van een kookplaat met afzuiging is moeilijk, vooral met het overweldigende aanbod. Gelukkig hebben wij de top 10 van kookplaten met afzuiging samengesteld om je te helpen bij je zoektocht. Je kunt er nu zeker van zijn dat je een goede kookplaat met afzuiging krijgt voor een goede prijs. Als je verder kijkt dan je eerste keus, en er rekening mee houdt dat je kookplaat aan je eisen moet voldoen, dan hiermee beperk je de kans op teleurstellingen en krijg je waar voor je geld. Neem dus de tijd om goed te shoppen en geniet van jouw perfecte kookplaat met afzuiging!

Veelgestelde vragen over kookplaat met afzuiging

We hebben onafhankelijke experts die op basis van objectieve onderzoek en testen de reviews samenstellen. Hierbij worden ze niet beïnvloedt of vergoedt door fabrikanten of merken. 

Nee, Woonartikelengetest.nl verkoopt zelf géén proucten. Wij zijn geen webshop. We hebben echter wel de beste webwinkels uitgekozen/ Als je op de “Beste deal” knop klikt, word je automatische doorgestuurd naar de beste kookplaat met afzuiging aanbieding. Indien je jouw aankoop daar voltooit, ontvangen wij wel een kleine commissie daarvoor.

Op basis van onze testcriteria, is ons testpanel tot de volgende top 3 kookplaat met afzuiging gekomen:

 1. AEG Inductiekookplaat | Model CCE84751CB | Inbouw | 83 cm | 4 zones | Geïntegreerde afzuiging.
 2. Siemens iQ500 ED711FQ15E Kookplaat met afzuiging.
 3. AEG IDE84244IB inductie kookplaat met afzuiging.

 

Volgens ons scoorden deze drie kookplaten met afzuigingen het hoogst qua prijs-/kwaliteitverhouding.

Wil je ook graag de rest van de kookplaten met afzuigingen vergelijkingen lezen? Kijk dan hier.

Dit maakt onze kookplaat met afzuiging reviews betrouwbaar

Het team van Woonartikelengetest.nl test producten, vergelijkt reviews van andere gebruikers en doet uitgebreid onderzoek naar de beste kookplaten met afzuigingen op de markt. Hierbij wordt rekening met eventuele persoonlijke voorkeuren en het budget van de consument.

Om een zo eerlijk mogelijke top 10 samen te stellen, moeten de kookplaten met afzuigingen natuurlijk objectief getest worden en onderling worden vergeleken. 

Om een eerlijk oordeel te vellen, letten we onder meer op de volgende factoren:

 • Effectiviteit
 • Levensduur
 • Merk
 • Prijs
 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Ervaringen van gebruikers

 

Door deze factoren mee te nemen en onderling tegen elkaar op te wegen, kunnen we de geteste kookplaten met afzuigingen goed met elkaar vergelijken.

We hebben in totaal 10 kookplaten met afzuigingen getest. De top 3 beste kookplaten met afzuigingen scoren voor ons het hoogste op bovenstaande criteria en hebben hebben volgens ons dan ook de beste prijs-/kwaliteitverhouding.

 

Amber
Amber

Hallo allemaal, ik ben Amber, ik ben 40 jaar. Ik ben een interieurontwerpster die recensies schrijft voor woonproducten. Ik heb altijd een passie gehad voor design en werk al meer dan 20 jaar in de branche. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden. Ik ben een toegewijde moeder en echtgenote en houdt van reizen. Ik ben ook een dierenvriend en heb twee katten genaamd Smokey en Bandit.

Gepubliceerd op: 25 jul. 2022

Disclaimer: We doen onze uiterste best om een goede top 10 kookplaten met afzuigingen voor je samen te stellen. Er kunnen echter wel nog foutjes op de pagina staan. We zijn niet verantwoordelijk voor de geteste producten en krijgen ook niet betaald van de fabrikanten om bepaalde producten juist wél of juist niet in de lijst te zetten. Op deze pagina linken wij naar Bol.com, hier ontvangen wij een kleine commissie indien het product aangekocht wordt.