Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je hebt vast en zeker al een keer iets gehoord van het inrichten van een modern interieur. Dit is simpelweg een benaming voor diverse soorten woonstijlen. Hoe je deze woonstijl dus het beste kunt herkennen, is lastig om aan te geven. Toch zijn er wel een aantal elementen die daar zo kenmerkend voor zijn. Je kunt daarbij denken aan een minimalistische look, het gebruik van strakke lijnen en een rustige basis. Kom je daar op dit moment graag meer over te weten? We vertellen je graag meer over de diverse elementen van het interieur en hoe je dit het beste bij jou in huis terug kunt laten komen.

Werk altijd met een rustige basis in een modern interieur

Je herkent een modern interieur altijd aan een rustige en niet al te opvallende uitstraling. Denk daarbij aan het gebruik van kleuren zoals grijs, wit en zwart. Kies je ervoor om deze kleuren met elkaar te mixen, bijvoorbeeld in diverse structuren en materialen? Dan zorg je meteen voor enorm veel rust in huis, maar je zorgt toch voor een erg leuke dynamiek. Kies bijvoorbeeld voor een speelse combinatie van een wit vloerkleed van een teddystof en een bank in een strakke lichtgrijze stof. Je kunt eigenlijk helemaal losgaan met de materialen, zolang je het gebruik van de juiste kleuren goed toe blijft passen.

Stem het meubilair altijd perfect op elkaar af

Het belangrijkste van alles is dat het meubilair perfect op elkaar af is gestemd. Door te kiezen voor meubels in lichte kleuren, sla je de plank eigenlijk nooit mis. Ga bijvoorbeeld voor een eettafel met een fijne kleine hoekbank in een crème kleur. En merk je toch dat er nog iets ontbreekt in huis? Ga in dat geval meteen op zoek naar sfeervolle woonaccessoires – natuurlijk in hetzelfde soort kleurenpallet

Tip! Investeer in een aantal prachtige design klassiekers

Probeer het interieur vorm te geven volgens een strak lijnenspel. Het gebruik van een paar prachtige designklassiekers kan daar voor een enorm groot deel aan bijdragen. Denk daarbij aan de iconische Egg Chair, bijzettafels in strakke vormen of luxe Panton design stoelen. Voor een mooi contrast kun je deze elementen ook combineren met een salontafel in een organische vorm. Hierdoor til je de sfeer van de ruimte meteen naar een hoger niveau en de designklassiekers zijn ook nog eens een lust voor het oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *