Zoek
Sluit dit zoekvak.

De toiletruimte is een beetje een vergeten ruimte als het gaat om het verbouwen en renoveren van een woning. Toch breng je vaak ongemerkt best wat tijd door op het toilet. Dan is het wel zo fijn als deze aan al je wensen voldoet én helemaal bij je past. We geven je daarom wat ideeën om je nieuwe toiletruimte in te richten.

Opvallende tegels

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat samenstellen kies je wat sneller voor wat meer ingetogen kleuren en materialen. Of misschien durf je wat meer uit te pakken en ga je voor een groene badkamer. Maar over het algemeen zijn deze ruimtes dus wat subtieler. De toiletruimte is natuurlijk een stukje kleiner, waardoor we ook zien dat mensen daar wat sneller in durven uit te pakken. Voorzie jouw toiletruimte daarom van opvallende tegels! Denk bijvoorbeeld aan donkere marmerlook tegels of houtlook tegels met een reliëf. Je hoeft natuurlijk niet de volledige ruimte hiermee te bekleden. Je kunt de tegels ook op de vloer of een deel van de wanden plaatsen. Zo kies je toch voor wat gewaagders, maar voeg je het op een subtiele manier aan de ruimte toe.

Verschillende soorten nissen

Nisjes zijn helemaal hot and happening op het moment. De toiletruimte is de uitgelezen plek om nissen aan toe te voegen. Omdat je het reservoir (over het algemeen) inbouwt kun je er namelijk heel eenvoudig een nis creëren. Daarnaast is er ook nog de zogeheten omgekeerde nis. Hierbij plaats je een wand tot aan het plafond voor het inbouwreservoir. De wand is net zo breed als het inbouwreservoir, waardoor dus het omgekeerde effect ontstaat. Je kunt hier ledverlichting achter plaatsen waardoor er een heel uniek plaatje ontstaat.

De verlichting

Verlichting in de toiletruimte klinkt misschien niet heel spannend, maar je kunt er wel wat spannends van maken! Waar er vroeger voor een toch wat oubollige plafonnière gekozen werd, kun je nu veel meer uitpakken met de verlichting. Kies bijvoorbeeld voor ledspots en laat die in het plafond plaatsen. Dit oogt erg strak en stijlvol! Maar je kunt de ledspot ook aan de bovenkant van een nis plaatsen, waardoor je net wat meer sfeer aan de ruimte toevoegt. Daarnaast zijn er ook hele stijlvolle wandlampen die je aan een van de muren kunt hangen.

Kies voor eenheid met accessoires

Ondanks dat je vaak net wat meer kunt uitpakken in een toiletruimte, wil je natuurlijk niet dat dit een hele bonte ruimte wordt. Je kunt met accessoires heel eenvoudig eenheid creëren in de ruimte. Zo zorg je ervoor dat je wel een unieke toiletruimte samenstelt, zonder dat het heel erg druk wordt. Hoe je dit kunt doen? Kies voor alle accessoires dezelfde kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een toiletrolhouder, toiletborstel en zeeppompje in dezelfde kleur. Je kunt die eenheid versterken door de accessoires in dezelfde kleur uit te zoeken als de kraan of het drukpaneel.

Bezoek een badkamerwinkelVoor meer informatie en inspiratie over het inrichten van je nieuwe toiletruimte kun je een bezoek brengen aan een badkamerwinkel. Want naast dat deze winkels badkamers bieden, vind je er vaak ook toiletruimtes. Vaak bieden deze toiletruimtes je unieke inspiratie waardoor je misschien wel op nieuwe ideeën komt. Bovendien staan daar vaak adviseurs voor je klaar die je kunnen helpen bij het samenstellen van je nieuwe toiletruimte.