Search
Close this search box.

Als je op zoek bent naar de beste douchekop voor jouw badkamer, kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn verschillende soorten douchekoppen en diverse merken die ervoor kunnen zorgen dat het lastig kiezen is. Wij helpen je graag uit de brand met de keuzestress en nemen voor jou de belangrijkste overwegingen mee.

De luxe van een douche

Een douche hebben is een luxe, waarvan veel mensen zich niet altijd beseffen dat het een luxe is. In 1700 waren er nog niet eens douches. Pas in 1810 ontwierp iemand van metalen buizen een soort constructie dat je een douche kunt noemen. Die buizen kwamen in een soort verzamelbak waaronder een trechter stond. Vanaf die trechter kwam het water op iemand. Het opgevangen water kwam vervolgens weer in de verzamelbak. Niet erg fris dus. In 1850 werd dit verbetert en werd het vieze water met een waterleidingwerk afgevoerd en het schone water aangevoerd.

Tegenwoordig hebben heel veel mensen een douche en is het probleem vaak niet of er een douche is, maar is er wel een toekomstige dreiging voor een watertekort.

Welke soort douchekop wil je?

Standaard douchekoppen zijn een klassieke keuze voor veel badkamers. Ze bieden een eenvoudige en effectieve manier om te douchen met een consistente waterstraal. Deze douchekoppen zijn vaak betaalbaar en gemakkelijk te installeren, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel huiseigenaren. Veel standaard douchekoppen fungeren tegenwoordig ook als handdouche.

Handdouches hebben vaak diverse massage opties. Heerlijk even de rug masseren met waterstralen, ligt hiermee binnen handbereik.  Handdouche zijn handig voor het spoelen van moeilijk bereikbare plaatsen en zorgen voor flexibiliteit voor verschillende behoeften, zoals bijvoorbeeld voor het wassen van huisdieren of het schoonmaken van de douche.

Regendouchekoppen, zoals de naam al doet vermoeden, bieden een luxueuze douche-ervaring door het water zachtjes over je lichaam te laten stromen als een zomerse regenbui. Ze zijn vaak groter dan standaard douchekoppen en zien er – eerlijk is eerlijk – ook fantastisch uit.

Waaraan moet een goede douchekraan voldoen?

Een goede douchekraan moet gemaakt zijn van goed materialen dat bestand is tegen vocht en corrosie. Roestvrij staal en messing zijn daarbij populaire keuzes, ook vanwege hun duurzaamheid en lange levensduur.

Een efficiënte douchekraan moet een goede waterdruk bieden voor een aangename douche-ervaring, maar tegelijkertijd ook zuinig zijn met waterverbruik om verspilling tegen te gaan. Kies voor een douchekraan waar je de waterstroom en druk kunt instellen, precies zoals je dat zelf wil.

Goede merken: van low budget tot aan luxe

Voor wie op zoek is naar een betaalbare douchekraan van goede kwaliteit, zijn er verschillende merken die uitstekende opties bieden zonder de bank te breken. Een bekend goed en relatief goedkoop merk is Grohe en Hansgrohe

Villeroy & Boch is al wat duurder. Ben je zoek naar het summum van luxe en comfort? Dan zijn er merken die douchekranen aanbieden met geavanceerde technologieën en een verbluffend design. Merken zoals Dornbracht, Axor en Grohe Spa bieden premium opties met functies zoals LED-verlichting, thermostaatregeling en zelfs draadloze bediening.

De beste douchekop

Wat de beste douchekop is, hangt natuurlijk af van je wensen. Neemt niet weg dat er marktonderzoek is gedaan. Zo kwam maart 2024 bij analysenederland.nl naar voren dat de volgende douchekoppen het goed doen:

·         Hansgrohe Raindance Select E.

·         Waterbesparende Douchekop Ionisch. Bijzonder detail: deze douche bevat mineralen voor een optimale zuivering. Ideaal bij hard water.

·         Belliese Wellness.

·         Douchekop waterbesparend met slang 1,5 m.

·         GROHE Vitalio Start 100.Tip: kom je moeilijk aan een loodgieter die voor jou de douche en douchekop installeert en denk je bijvoorbeeld ‘hoe vind ik een loodgieter in Rotterdam?’ Ga dan naar Zoofy, de plek voor een goede keuze.