De 10 BESTE wekkers kind - productvergelijking 2023

Laatst bijgewerkt: 22 apr. 2023

Heb je moeite om je kind 's morgens uit bed te krijgen?

Een wekker kind is een geweldige manier om je kind op tijd wakker en klaar voor school te krijgen. Onze medewerkers hebben al het onderzoek voor je gedaan en de beste wekkers gevonden die aan je wensen voldoen.

Je kunt kiezen uit verschillende wekkers die passen bij de persoonlijkheid en behoeften van je kind. Met onze lijst zul je gemakkelijk de perfecte wekker voor je gezin kunnen vinden.

Ga snel naar onze 10 wekker kind reviews. Lees, vergelijk en kies een goede wekker kind uit!

 1. slaapkamer
 2. wekker kind
Inhoudsopgave

Onze 3 favoriete wekkers kind van 2023

Op basis van onze testcriteria kun je hieronder onze top 3 favo wekkers kind bekijken. Volgens ons zijn dit de beste wekkers kind van 2023.

1

Ylvi the Minimoomis wekker

Word elke ochtend wakker met de betoverende charme van Ylvi de Minimoomis wekker! Schattig ontworpen met een bedrukte wijzerplaat, zachte oren en een kleurrijke regenbooghoorn die lijkt op die van een fantasierijke eenhoorn, is Ylvi er om je ochtenden magisch te maken Gemaakt van stevig plastic, is dit prachtige uurwerk uitgerust met zowel een stil alarm als licht voor extra gemak.

2

Kadoing Beer Kinderwekker

Verwelkom je kind in de wereld van aangenaam slapen met de Kadoing Bear Kinderwekker! Deze innovatieve en boeiende klok is ontworpen om ervoor te zorgen dat kinderen van hun bedtijdroutine houden en erin blijven voor een gezonde ontwikkeling. Met zijn schattige gezichtsuitdrukkingen en wake up light heeft deze klok alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je kleintje goed uitgerust is De Kadoing Bear Kinderwekker heeft een vriendelijk gezicht dat bij elke tik verandert, waardoor kinderen worden aangemoedigd bedtijd te associëren met iets leuks. De lichtprojectoren in de ogen van de beer lopen geleidelijk op van donkerblauw naar helder geel, zodat je kind een zachte overgang heeft van slapen naar waken als de wekker afgaat. Het lieve karakter wordt geleverd met achtergrondmuziek, slaapliedjes en grappige geluiden om een sfeer van gezelligheid en comfort te creëren waar kinderen elke avond naar zullen uitkijken Zowel ouders als kinderen kunnen de Kadoing Bear kinderwekker gemakkelijk gebruiken.

3

Bigben Kinderwekker

Bigben kinderwekker met geluidseffecten voetbal! Als je een kind hebt dat van voetballen houdt, zal deze schattige en stijlvolle wekker het perfecte element zijn om toe te voegen in hun slaapkamer. De klok heeft drie verschillende voetbalfronten waarmee je kleintje naar believen kan afwisselen. De klok is ontworpen met de nieuwste LED-displaytechnologie, is een echte blikvanger en heeft een nauwkeurige tijdmeting Bovendien past de Bigben Kinderwekker met Geluidseffecten Voetbal perfect in elke kinderkamer of speelkamer, waardoor hij er modern en trendy uitziet. Houd bij wanneer je kinderen elke dag wakker worden voor school en maak je geen zorgen dat ze te laat komen dankzij de luide maar aangename geluidseffecten die je kinderen waarschuwen dat het tijd is om vroeger dan normaal op te staan.

De rest van onze TOP 10 wekkers kind

Nog geen goede match gevonden? No worries, je hebt namelijk nog 7  wekkers kind van ons tegoed.

Hopelijk zit jouw ideale wekker kind in onze nummers 4 t/m 10! Scroll gauw verder!

Andere reviews:

4

Philips Wake-up Light for kids

Laat je kind elke ochtend genieten van een zacht en natuurlijk ontwaken met de Philips HF3503/01 Wake-up Light voor kinderen! Dit speciale lampje is speciaal ontworpen om kinderen te helpen gemakkelijker in slaap te vallen en fris wakker te worden. Met dit lampje kan je kleintje instellen wanneer hij of zij elke ochtend gewekt wil worden en een heldere "zonsopgang" zal hem of haar zachtjes uit de slaap in een vredige staat van alertheid brengen. Het automatisch dimmende licht neemt in 30 minuten langzaam in helderheid toe, totdat het zijn volle intensiteit bereikt vlak voor de gewenste wektijd - en voegt zo een aangename routine toe aan de wakkere uren, zodat ze hun dag moeiteloos beginnen. Bovendien kun je gerust zijn in de wetenschap dat het bewezen is dat het licht kinderen geleidelijk wakker maakt op tijd voor school! Belangrijke waarschuwing: Dit product mag alleen onder toezicht van een volwassene worden gebruikt.

5

Bigben Kinderwekker met Geluidseffecten

Breng de dromerige eenhoornwereld van je kind tot leven met de Bigben Kinderwekker met Geluidseffecten Projector Eenhoorn! Zeg vaarwel tegen uitslapen en hallo tegen vrolijke ochtenden, want deze leuke wekker helpt bij het creëren van een magische wekervaring die kleintjes niet zullen kunnen weerstaan Met zijn charmante ontwerp verlicht de Bigben eenhoorn wekker de kinderkamer met zijn schattige roze, paarse en turquoise kleuren. Als het tijd is om zich klaar te maken voor de dag, geef ze dan de wekker die ze verdienen met een van de drie verschillende geluiden - kwetterende vogels, magische muziek of inspirerende zinnen - allemaal geïnspireerd door de dromerige wereld van de eenhoorns! Ze kunnen ook de projector zo instellen dat hun wektijd op hun muur of plafond te zien is.

6

Lenco CR-07 Blue Wekkerradio

Functionaliteit en design komen samen in een wekkerradio die bijna een lid van de familie wordt. Maak kennis met de Lenco CR-07 Blue - de eerste keuze voor bedgemak en avondvermaak. Hoe laat het ook is, deze klok is er klaar voor om je dag beter te maken, met een prachtige blauwe achtergrond en perfect geplaatste cijfers die een lust voor het oog zijn. Meer dan alleen een stijlvol accent heeft deze klok verschillende handige functies, zoals een ingebouwde FM-radiotuner en een dubbel alarmsysteem - allemaal in te stellen met één simpele draaiknop. Geniet van het duidelijk horen van je favoriete radiozenders via de ingebouwde luidspreker in dit moderne apparaat, voordat je 's nachts wegdommelt in de wetenschap dat je omringd bent door geluid van hoge kwaliteit. En als je energie-efficiëntie en kostenbesparing belangrijk vindt, dan is dit het apparaat voor jou! Je hoeft je geen zorgen te maken over het verspillen van elektriciteit of het verhogen van je elektriciteitsrekening, want deze klok werkt uitsluitend op batterijen. Ervoor zorgen dat je je 's morgens niet verslaapt, geeft je een eigen gemoedsrust. Daarom hebben we onze gepatenteerde slaaptimerfunctie opgenomen, zodat je het luisteren naar mooie liedjes kunt vervangen door een vredige stilte voordat je wegglijdt naar dromenland. En alsof al die functies nog niet genoeg zijn, kan het instellen van dit geweldige apparaat niet eenvoudiger zijn: geen ingewikkelde knoppen of functies staan tussen jou en elke dag fris wakker worden.

7

Homebay Products Digitale Wekker

De digitale wekker van Homebay Products is de perfecte metgezel voor de kamers van je kinderen! Met deze wekker hoeven kinderen zich geen zorgen te maken over zich verslapen of gemiste wekkers; de heldere, duidelijke cijfers en het instelbare alarmvolume betekenen dat ze elke dag opstaan en klaar zijn. Het ingebouwde nachtlampje maakt het ook gemakkelijk om de tijd te controleren wanneer dat nodig is in een schemerige kamer. Bovendien kun je er dankzij de 1,40 meter lange connector en de antislipnoppen op vertrouwen dat de wekker blijft staan, wat er ook gebeurt. Kies tussen een 12- of 24-uurs weergave voor extra gemak, en een sluimerfunctie voor de dagen dat wakker worden extra moeilijk is - het leven met kinderen verveelt nooit! En het beste van alles? Je kunt gerust zijn in de wetenschap dat er 100% garantie zit op je digitale wekker van Homebay Products, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat er iets misgaat.

8

TOPModel wekker CORGI

Klaar. Klaar. Snooze! Word op tijd en in stijl wakker met de geweldige TOPModel wekker CORGI! Deze lieve wekker brengt een leuk en schattig hondenontwerp naar je slaapkamer, met een levendige roze afwerking en een afbeelding van een schattige corgi. Met twee pluche oren in dalmatiër-stijl die uit de bovenkant steken, is deze klok zeker het pronkstuk in elk interieur.

9

Lifect® Douchetimer

Lifect® Shower Timer 5 Minute Shower Alarm Clock Hourglass Timer Shower Clock, de perfecte oplossing om je te helpen geld te besparen op je energie- en waterrekening! Met zijn eenvoudige maar doeltreffende ontwerp is deze timer een revolutionaire manier om de tijd onder de douche bij te houden. Deze wekker heeft een zandlopertimer van 5 minuten met een alarm dat afgaat als de toegewezen tijd verstreken is. Dat betekent dat je je dagelijkse doucheroutine strikt kunt volgen en altijd alleen de benodigde hoeveelheid water gebruikt. Bovendien is deze timer zo gebruiksvriendelijk dat je niet eens de gebruiksaanwijzing hoeft te lezen - gewoon instellen en vergeten! Met de 5 Minute Shower Alarm Clock Hourglass Timer van Lifect is het nog nooit zo eenvoudig geweest om op je energie- en waterverbruik te bezuinigen.

10

Bigben Kinderwekker met geluidseffecten

Toon: Leuk, spannend en overtuigend Word elke ochtend wakker met een grijns in plaats van een moppie! Maak kennis met de Bigben Kinderwekker met geluidseffecten 3D cover Panda - de perfecte manier voor je kleintjes om uit bed te komen. Met twee slapende pandabeertjes op een 3D hoes, brengt deze digitale wekker zeker een glimlach en gegiechel in de slaapkamer van elke dierenliefhebber. Zeg maar dag tegen die luide wekkers met drie instelbare geluiden naar keuze van je kleintje - kiezen tussen twee vrolijke deuntjes en een bel! En met zijn klassieke ontwerp in roze en witte tinten past de Bigben Kinderwekker gemakkelijk in elke kinderkamer.

Wat is een kinderwekker?

Een kinderwekker is een speciaal ontworpen wekker bedoeld voor kinderen. Het heeft meestal felle kleuren, vrolijke ontwerpen en vaak kenmerken van populaire personages uit kinderboeken, films of tekenfilms. Het doel van een kinderwekker is om kinderen te helpen een besef van tijd te ontwikkelen en hen aan te moedigen een regelmatig slaap-waak schema te handhaven. 

Bovendien kan een wekker een instrument zijn om kinderen verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen door hen het belang van tijdmanagement te leren. Veel kinderwekkers zijn uitgerust met functies die specifiek zijn ontworpen voor de behoeften van kinderen. Bijvoorbeeld nachtlampjes, slaapmuziek, of slaaptrainers die visuele aanwijzingen geven wanneer het tijd is om op te staan of naar bed te gaan. 

De wekker digitaal is een populaire keuze voor een kinderwekker omdat hij vaak functies heeft zoals een groot en duidelijk leesbaar display, programmeerbare alarmen, en zelfs educatieve spelletjes. Deze digitale wekkers kunnen een leuke en effectieve manier zijn om kinderen te helpen begrijpen hoe de tijd werkt, terwijl ze tegelijkertijd een gevoel van onafhankelijkheid bevorderen.

De voordelen van een kinderwekker

Een kinderwekker biedt tal van voordelen, zowel voor kinderen als voor ouders. Een van de belangrijkste voordelen is het bevorderen van een gezond slaap-waak schema. Een kinderwekker kan helpen bij het instellen van consistente slaap- en waaktijden, wat essentieel is voor de groei, ontwikkeling en het algemeen welzijn van kinderen.

Daarnaast kan een kinderwekker bijdragen aan de ontwikkeling van verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid bij kinderen. Het stelt kinderen in staat om het heft in eigen handen te nemen en zelf hun dag te beginnen, in plaats van te vertrouwen op hun ouders om hen wakker te maken. Deze onafhankelijkheid kan helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel bij kinderen.

Verder biedt een kinderwekker ook educatieve waarde. Het helpt kinderen het concept van tijd te begrijpen en leert hen hoe ze de klok kunnen lezen. Sommige kinderwekkers hebben ook extra educatieve functies, zoals het afspelen van leerzame verhalen of liedjes, of het hebben van een geïntegreerd spel dat helpt bij het leren van getallen en het tellen van tijd.

Een ander voordeel van kinderwekkers is dat ze het ritueel van het naar bed gaan kunnen vergemakkelijken. Veel kinderwekkers hebben functies zoals nachtlampjes of projecties, die kunnen helpen bij het creëren van een rustgevende slaapomgeving. Bovendien hebben sommige wekkers slaaptrainers die kinderen visuele aanwijzingen geven wanneer het tijd is om naar bed te gaan of op te staan.

Ten slotte kunnen kinderwekkers bijdragen aan de decoratie van de kinderkamer. Met hun vrolijke kleuren en leuke ontwerpen kunnen ze een aantrekkelijk en speels element toevoegen aan de ruimte. Of het nu een traditionele analoge wekker, een digitale wekker, een houten wekker of een wekker radio is, de juiste kinderwekker kan een positieve impact hebben op de routine van uw kind, terwijl het ook een leuke en leerzame ervaring biedt.

Welke soorten kinderwekkers zijn er?

Er zijn verschillende soorten kinderwekkers op de markt die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan verschillende leeftijdsgroepen, voorkeuren en behoeften. De meest voorkomende types zijn de traditionele analoge wekkers, de digitale wekkers, de wekker radio's en de wekkers met projectie.

Traditionele analoge kinderwekkers zijn eenvoudig in ontwerp en bediening, waardoor ze ideaal zijn voor jongere kinderen die net leren klok kijken. Aan de andere kant zijn digitale wekkers voorzien van grote, gemakkelijk leesbare displays, en ze hebben vaak extra functies zoals dubbele alarmen, sluimerfunctie en zelfs ingebouwde spellen.

De wekker radio is een bijzonder populair type kinderwekker. Dit model combineert de functionaliteit van een wekker met die van een radio, waardoor kinderen de dag kunnen beginnen met hun favoriete muziek of radioprogramma. De wekker radio kan helpen om de overgang van slaap naar waakzaamheid soepeler te maken, en het is ook een uitstekende manier om kinderen bloot te stellen aan verschillende soorten muziek.

Daarnaast zijn er wekkers met projectie, die een afbeelding of de tijd op het plafond of de muur projecteren. Een wekker met projectie kan bijzonder nuttig zijn voor kinderen die angstig zijn in het donker, omdat de projectie een zacht nachtlicht effect creëert. Bovendien kunnen kinderen, terwijl ze in bed liggen, gemakkelijk de tijd zien zonder zich op te richten. Sommige modellen van de wekker met projectie kunnen zelfs de sterrenhemel of favoriete personages van kinderen projecteren, wat een rustgevende bedtijdervaring kan bevorderen. Elk type wekker heeft zijn eigen voordelen en het kiezen van de juiste hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren van uw kind.

Hoe gebruik je een kinderwekker?

Het gebruik van een kinderwekker kan enigszins variëren, afhankelijk van het specifieke model en de functies ervan. In het algemeen, moet u eerst de huidige tijd instellen door de knoppen of draaiknoppen op de wekker te gebruiken. Vervolgens stelt u het gewenste alarm in. Veel kinderwekkers hebben eenvoudige instructies en kindvriendelijke bedieningselementen om deze taak gemakkelijker te maken. 

Een voorbeeld hiervan is de houten wekker. Dit type wekker is vaak gemaakt van natuurlijk, kindveilig hout en heeft grote, duidelijke knoppen die gemakkelijk door kleine handjes te bedienen zijn. Het instellen van het alarm op een houten wekker kan een leuke, hands-on manier zijn om kinderen te leren over tijd en verantwoordelijkheid. Bovendien zijn houten wekkers meestal uitgerust met extra functies zoals een nachtlampje, geluiden van de natuur, of zelfs een slaaptrainer om het slapengaan en opstaan gemakkelijker te maken. 

Zodra de wekker is ingesteld, is het belangrijk om de kinderen te leren hoe ze de wekker moeten stoppen of snoozen wanneer het alarm afgaat. Door kinderen de controle te geven over hun eigen wekker, kunnen ze een gevoel van onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid ontwikkelen. Het is ook een goede gelegenheid om het belang van tijdmanagement en een regelmatig slaap-waak schema te benadrukken.

Vanaf welke leeftijd is een kinderwekker geschikt?

Een kinderwekker kan geschikt zijn vanaf het moment dat een kind begint te begrijpen wat tijd is, wat meestal rond de leeftijd van 3 tot 5 jaar gebeurt. Op deze leeftijd beginnen kinderen de basisconcepten van tijd te begrijpen en kunnen ze profiteren van het gebruik van een eenvoudige kinderwekker. 

Naarmate kinderen ouder worden, rond 5-7 jaar, kunnen ze beginnen met het gebruik van meer geavanceerde wekkers met functies zoals meerdere alarmtijden, slaaptrainers of zelfs wekkers die muziek of verhalen afspelen. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk kind uniek is en zich in zijn eigen tempo ontwikkelt. Het is dus essentieel om de instructies en aanbevelingen van de fabrikant van de wekker te volgen en uw kind te observeren om te bepalen wanneer het klaar is om een kinderwekker te gebruiken.

Hoeveel slaap heeft mijn kind nodig?

De slaapbehoefte van kinderen varieert afhankelijk van hun leeftijd, ontwikkelingsfase en individuele behoeften. Hier is een algemene richtlijn:

 • Pasgeborenen (0-3 maanden): Pasgeborenen hebben meestal 14-17 uur slaap per dag nodig, verdeeld over de dag en nacht.
 • Zuigelingen (4-11 maanden): In deze leeftijdsgroep hebben kinderen meestal 12-15 uur slaap nodig, inclusief dutjes.
 • Peuters (1-2 jaar): Peuters hebben over het algemeen 11-14 uur slaap nodig, inclusief dutjes. Dit kan één lange dutje in de middag omvatten, of meerdere kortere dutjes gedurende de dag.
 • Kleuters (3-5 jaar): Kleuters hebben ongeveer 10-13 uur slaap per dag nodig. Op deze leeftijd hebben de meeste kinderen nog steeds een dutje nodig in de middag.
 • Schoolgaande kinderen (6-13 jaar): Schoolgaande kinderen hebben meestal 9-11 uur slaap per nacht nodig. Op deze leeftijd zijn dutjes meestal niet meer nodig.
 • Tieners (14-17 jaar): Tieners hebben gemiddeld 8-10 uur slaap per nacht nodig. Slaap is cruciaal voor deze groep, omdat ze fysieke groei en mentale ontwikkeling ondergaan.

 

Hoewel dit algemene richtlijnen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat de slaapbehoefte van ieder kind uniek is. Factoren zoals lichamelijke activiteit, gezondheid, en ontwikkelingsfase kunnen de slaapbehoefte van een kind beïnvloeden.

Tot slot over de beste wekker kind vergelijking!

Met deze tips in gedachten ben je nu klaar om te gaan winkelen voor een wekker kind die je kleintje helpt om elke dag op tijd uit bed te komen. Het belangrijkste is dat je een product vindt dat van goede kwaliteit is en aan je behoeften voldoet. Met zoveel beschikbare opties zou je geen moeite moeten hebben om de perfecte wekker kind voor je gezin te vinden.

Veelgestelde vragen over wekker kind

We hebben onafhankelijke experts die op basis van objectieve onderzoek en testen de reviews samenstellen. Hierbij worden ze niet beïnvloedt of vergoedt door fabrikanten of merken. 

Nee, Woonartikelengetest.nl verkoopt zelf géén proucten. Wij zijn geen webshop. We hebben echter wel de beste webwinkels uitgekozen/ Als je op de “Beste deal” knop klikt, word je automatische doorgestuurd naar de beste wekker kind aanbieding. Indien je jouw aankoop daar voltooit, ontvangen wij wel een kleine commissie daarvoor.

Op basis van onze testcriteria, is ons testpanel tot de volgende top 3 wekker kind gekomen:

 1. Ylvi the Minimoomis wekker
 2. Kadoing Beer Kinderwekker
 3. Bigben Kinderwekker

 

Volgens ons scoorden deze drie wekkers kind het hoogst qua prijs-/kwaliteitverhouding.

Wil je ook graag de rest van de wekkers kind vergelijkingen lezen? Kijk dan hier.

Dit maakt onze wekker kind reviews betrouwbaar

Het team van Woonartikelengetest.nl test producten, vergelijkt reviews van andere gebruikers en doet uitgebreid onderzoek naar de beste wekkers kind op de markt. Hierbij wordt rekening met eventuele persoonlijke voorkeuren en het budget van de consument.

Om een zo eerlijk mogelijke top 10 samen te stellen, moeten de wekkers kind natuurlijk objectief getest worden en onderling worden vergeleken. 

Om een eerlijk oordeel te vellen, letten we onder meer op de volgende factoren:

 • Effectiviteit
 • Levensduur
 • Merk
 • Prijs
 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Ervaringen van gebruikers

 

Door deze factoren mee te nemen en onderling tegen elkaar op te wegen, kunnen we de geteste wekkers kind goed met elkaar vergelijken.

We hebben in totaal 10 wekkers kind getest. De top 3 beste wekkers kind scoren voor ons het hoogste op bovenstaande criteria en hebben hebben volgens ons dan ook de beste prijs-/kwaliteitverhouding.

 

Amber
Amber

Hallo allemaal, ik ben Amber, ik ben 40 jaar. Ik ben een interieurontwerpster die recensies schrijft voor woonproducten. Ik heb altijd een passie gehad voor design en werk al meer dan 20 jaar in de branche. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden. Ik ben een toegewijde moeder en echtgenote en houdt van reizen. Ik ben ook een dierenvriend en heb twee katten genaamd Smokey en Bandit.

Gepubliceerd op: 25 jul. 2022

Disclaimer: We doen onze uiterste best om een goede top 10 wekkers kind voor je samen te stellen. Er kunnen echter wel nog foutjes op de pagina staan. We zijn niet verantwoordelijk voor de geteste producten en krijgen ook niet betaald van de fabrikanten om bepaalde producten juist wél of juist niet in de lijst te zetten. Op deze pagina linken wij naar Bol.com, hier ontvangen wij een kleine commissie indien het product aangekocht wordt.